Nachtbril

De nachtbril maakt autorijden in het donker gemakkelijker. Zelfs mensen die geen last hebben van officiële nachtblindheid hebben er baat bij. Zij hebben minder last van de felle lichten van koplampen van tegenliggers en ervaren minder hinder van de schittering van felle lichtreclames. Benieuwd of de nachtbril wellicht ook wat voor jou is? De bril maakt het comfortabeler en veiliger om ’s avonds en ’s nachts te rijden, omdat je een uitstekend zicht hebt op de weg.

Hoe werkt een nachtbril?

De nachtbril voor in de auto of in het algemeen maakt gebruik van geel getinte glazen. Die gele glazen voorkomen hinderlijke schitteringen in het beeld, waardoor je gemakkelijker om je heen kunt kijken zonder dat je het idee hebt verblind te worden. Daarnaast helpt de nachtbril het contrast dat je ziet te vergroten. Tijdens een regen- of sneeuwbui zal je merken dat het gemakkelijker wordt om personen te onderscheiden van de omgeving of andere voorwerpen op de weg te herkennen.

De nachtbril filtert het licht dat onze ogen bereikt en zorgt er daarmee voor dat we het beeld gemakkelijker kunnen verwerken. De contouren worden wat scherper, waardoor we ons veiliger door het verkeer kunnen bewegen.

De gele glazen neutraliseren het blauwe licht en vormen daarmee de essentie van een goede nachtbril. Het is het blauwe licht dat ons verblindt en leidt tot problemen wanneer we in het donker de weg op gaan. Door dat blauwe licht weg te nemen creëeren we eenvoudig een situatie waarin we veel beter op de weg kunnen letten. Het voordeel van een nachtbril? Het is rustiger voor je ogen, waardoor ’s avonds en ’s nachts rijden geen probleem meer hoeft te zijn.

Voordelen van een nachtbril

Benieuwd naar de voordelen van een nachtbril? We zetten er 3 voor je op een rij:

  • De nachtbril helpt je meer contrast te zien tijdens verschillende soorten neerslag
  • De nachtbril maakt strepen op de weg stukken duidelijker, net als andere wegmarkeringen
  • De nachtbril voorkomt verblinding door tegenliggers, lichtreclames of felle straatverlichting
  • De nachtbril helpt je ’s avonds en ’s nachts goed te zien, zonder dat je last zal hebben van verblinding door felle verlichting of door schittering. Daarnaast zorg je er met de verbeterde contouren die je ziet eenvoudig voor dat je de omgeving gemakkelijker in je op kunt nemen, zodat je je veilig door het verkeer kunt bewegen.

Nachtbril op sterkte

Een nachtbril kopen en benieuwd naar de mogelijkheden om die op sterkte te laten maken? Een nachtbril op sterkte is al beschikbaar vanaf een paar tientjes, waardoor je daarvoor gelukkig geen grote investering hoeft te doen. Zoek je naar een varifocus nachtbril? De glazen zijn dan iets duurder, maar ook dat hoeft (zonder krasselende laag of ontspiegeling) gelukkig niet veel te kosten. Dat betekent dat je voortaan een nachtbril kunt dragen en je ook in het donker comfortabel en veilig de weg op kunt. Een nachtbril kopen? Dat doe je eenvoudig online, zodat je de nachtbril van je keuze vlot in huis hebt om er meteen gebruik van te maken.

Nachtblindheid

Heb je last van nachtblindheid of ben je benieuwd wat dit inhoudt? Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor nachtblindheid. Het is van belang om de symptomen hiervan op tijd te herkennen, zodat je bijvoorbeeld tijdig een bril kunt aanschaffen die de gevolgen daarvan beperkt. Dankzij die bril kun je beter zien in het donker, waardoor je bijvoorbeeld veilig gebruik kunt maken van de auto in het donker.

Oorzaak van nachtblindheid

Benieuwd naar de oorzaak van nachtblindheid? Dit kan met verschillende zaken te maken hebben. We onderscheiden drie bekende oorzaken van nachtblindheid:

  • Een oogaandoening
  • Een tekort aan vitamine A
  • Een erfelijke aandoening aan het netvlies

In het eerste en laatste geval is er sprake van een aandoening, waar lastig iets aan te doen valt. In het geval van een tekort aan vitamine A zou je dit aan kunnen vullen. Het is in de meeste gevallen echter een goed idee om de oorzaak van de nachtblindheid te ontdekken en vervolgens een nachtbril te gebruiken met gele glazen. De bril tegen nachtblindheid voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan, omdat je de kleuren beter kunt onderscheiden.

Symptomen slecht zien in het donker

Heb je last van slecht zien in het donker? Het kan zijn dat je last hebt van nachtblindheid. Zoals aangegeven kunnen daar verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Je kunt proberen gebruik te maken van een nachtblindheid bril. De kans is groot dat je er met de gele glazen daarvan voor zorgt dat je de kleuren weer beter kunt onderscheiden. Op die manier kun je gevaar afwenden en zorg je er ondanks nachtblindheid toch voor dat je je veilig door bijvoorbeeld het verkeer kunt bewegen.

Bril bij nachtblindheid kopen

Heb je inderdaad last van nachtblindheid en wil je daar wat aan doen? Het is verstandig om goed te kijken naar een bril bij nachtblindheid. Je zorgt er met de speciale brillen met gele glazen voor dat je de kleuren beter kunt onderscheiden. Het betekent in de praktijk dat je beter gaat zien in het donker, waardoor er minder gevaarlijke situaties ontstaan. Je kunt de nachtblindheid er niet mee oplossen, maar wel voorkomen dat je er nog (veel) last van hebt.